LUSIC – innovativa lösningar på sociala behov

10 juni, 2013

0


Lund University Social Innovation Center, LUSIC, arbetar för att utveckla och bredda innovationssystemet till att passa dagens föränderliga samhälle med åldrande befolkning, miljöproblematik, integration och jobbskapande. De arbetar för att en bred grupp idébärare och innovatörer ska inkluderas och därmed utnyttja potentialen som finns i samhället.

Representanter från CPE var nyligen i Baskien och fick ta del av hur man där arbetar med samhällsutveckling. Med på denna resa var även representanter från LUSIC, som liksom vi arbetar med att ge stöd till samhällsentreprenörer i Skåne. Under resan fick vi tillsammans mycket inspiration kring hur vi kan fortsätta arbeta med samhällsutveckling och ge fortsatt stöd till människor med idéer.

Här beskriver LUSIC sig själva:
LUSICs vision är att stödja sociala innovationer överallt. Vi grundades i november förra året (2012) och hade då dryga 50 deltagare från olika sektorer under två dagar lade grunden för LUSICs framtida arbete. Idag är vi bland annat med och skapar en kreativ yta på Ideon, kallad Black Pearl och ger stöd till flertalet organisationer och individer. Att arbeta med något där vi bidrar till samhällsutvecklingen och samtidigt träffar underbara människor är väldigt roligt och inspirerande.
Läs mer om LUSIC här
Läs mer om resan till Baskien här