CPE i juryn på UF-mässan

14 mars, 2013

0Under gårdagen gick årets UF-mässa av stapeln i Helsingborg och ett tiotal olika priser delades ut till duktiga och driftiga gymnasieeleverna.

UF, Ung Företagsamhet, är en valbar kurs under gymnasietiden där studenterna ska, på egen hand eller i grupp, starta och driva ett företag. På UF-mässan får eleverna sedan en möjlighet att visa upp och sälja sina produkter och tjänster. Under dagen cirkulerar flertalet olika jurygrupper som har till uppgift att utse vinnare i de olika tävlingskategorierna. En del kategorier, så som Bästa Säljare och Bästa UF-företag har även haft uttagningar och intervjuer under en tid tillbaka för att kunna utse en värdig vinnare.

Andra jurygrupper har endast några få timmar under mässan på sig att utse en vinnare. För studenternas del gäller det att genom engagemang presentera sitt företag och sin idé klart och tydligt på att attraktivt sätt. Ingemar Holm och Emma Johnsson från Centrum för Publikt Entreprenörskap satt med i två olika jurygrupper. Ingemar var med och utsåg Bästa Hantverk och Emma fanns med och valde ut Bästa Monter. På bilden här bredvid ser ni vinnaren Houseberg UF (längst till vänster) när de mottar priset för Bästa UF-företag. Tillsammans på scenen är även fjolårets vinnare, Jobbassistenten, och årets andrapristagare, Memory Key.

På mässan fanns om kring 250 olika företag. Affärsverksamheterna omfattade en stor samling olika områden så som mobiltillbehör, kläder, accessoarer, webbdesign, grafiktjänster och bakning/matlagning. Fokus för många låg på hållbarhet och återvinning men även hälsa och välbefinnande. Det var även flertalet som hade valt att ge en del av inkomsten till en ideell verksamhet.


Här bredvid ser ni en bild på vinnaren i Bästa Monter, Various Buttons. Ni kan läsa mer om alla vinnarna på UF:s hemsida www.ungforetagsamhet.se