Roskilde Kommun på besök

18 september, 2012

0


I vintras höll Centrum för Publikt Entreprenörskap (CPE) en workshop tillsammans med Roskildefestivalen för 120 anställda ledare i Roskilde Kommun. Under parollen ”innovation, samverkan och civilsamhälle” diskuterades och gavs exempel på hur man i den kommunala verksamheten kunde öppna upp för samverkan kring gemensamma frågor. I förra veckan följdes vinterns workshop upp med lite praktiska exempel på den skånska sidan, då en grupp på 15 ledare och avdelningschefer från Roskilde kommun kom på besök.

Efter en uppskattad guidning på bomässan för och av unga www.ungbo12.se, begav vi oss till tryckeriet för lunch och en intensiv och kul ”demokrati-aktions-övning” med Linda från Watch It! http://watchitmalmolund.se/ . Därefter åkte hela gänget till Grönegatan 11 för föredrag med Malin kring Frivilligcentra och Engagemangsguider, www.frivilligcentra.se, innan en avslutande workshop med CPE.

Att det finns något viktigt att lära av varandra i öresund är det ingen tvekan om enl. Niels Rasmussen, koordinator och ansvarig för besöket från Roskilde Kommun:

Det har været meget givende for os alle og vi går hjem med rigtig mange nye vinkler og ideer. Selvom det kun tager 1 ½ time at komme til Malmø er der alligevel stor forskel på den måde vi hver især arbejder på og med de unge. Vi har fået det med hjem, at den virtuelle verden er hamrende vigtigt, ligesom nye måder at arbejde med de unge på i forhold til inddragelsen af de unge. Det har været meget givende og jeg kan kun opfordre andre til at tage på sådan en studietur, selvom det er i Sverige 🙂