John Magnusson årets samhällsentreprenör i Skåne

1 juni, 2012

0


John Magnusson mottar priset som årets samhällsentreprenör i Skåne ur Eva Lidmarks hand. Foto: Andreas Ragnarsson.

En glad och rörd John Magnusson mottog på torsdagens konferens priset som årets samhällsentreprenör i Skåne på 10 000 kr från Ronny Hallbergs Minnesfond ur prisutdelare Eva Lidmarks hand.

– Samhällsentreprenörskap handlar om att skapa livsglädje för mig själv och andra. Det är ingenting jag medvetet gör och därför är det extra kul att någon ser det och att jag får ett pris av Ronny Hallbergs minnesfond. Ronny var en stor förebild för mig och den som från början skapade ett frirum för oss skejtare och lät oss utvecklas som vi ville. Utan honom hade skejten inte varit vad den är i Malmö idag, sa John.

Motiveringen löd:

Genom äkta passion, uthållighet och förmåga att navigera mellan olika samhällssektorer har Johan Magnusson genom åren bidragit till att förverkliga ungdomars drömmar och visioner inom skejtboard. Han har skapat nya mötesplatser i det offentliga rummet både i storstad och på landsbygd och satt Skåne på kartan inom den internationella skateboardvärlden. John Magnusson har i både hjärta och uttryck visat på sant samhällsentreprenörskap i Ronny Hallbergs anda.

John Magnusson är idag projektledare på föreningen Bryggeriet och en eldsjäl bakom utvecklingen av skatescenen i Malmö. Han är initiativtagare till betongcupen, skateboardens elitserie och ligger bakom skapandet av bland andra skateparkerna i Stapelbädden, Sibbarp och Oxie i Malmö samt i Stehag.