Enpowering European Citizens – nu drar det igång

21 oktober, 2011

0



Det EU-finansierade programmet Enpowering European Citizens har startat. Sammanlagt deltar nästan 300 personer i åtta olika länder runtom i EU. De träffas på olika platser i Europa och får verktyg till att samhällsutvecklande idéer kan gro, växa och utvecklas under ett antal dagars utbildning och nätverkande. Processledarna från Centrum för Publikt Entreprenörskap (Philip Sandberg), Glokala Folkhögskolan (Sofia Abu Jacobsson) och Tamam (Christoffer Wikner) reste till Supetar i Kroatien för att under en veckas tid lära sig mer om att vara utbildningsanordnare inom programmet.

30 ungdomar i åldern 18-35 år har rekryterats ifrån Malmö och Lund för att resa till antingen Finland, Estland, Tjeckien, Polen, Ungern, Rumänien eller Slovakien. En grupp kommer även att vara i Malmö och då vara värdar för en utbildning dit 60 andra reser från olika delar av EU. För mer information om programmet, kontakta processledare Philip Sandberg på Centrum för Publikt Entreprenörskap på philip.sandberg@publiktentreprenorskap.se.

Projektet genomförs med ekonomiskt stöd från Europeiska kommissionen. För uppgifterna i denna publikation (som är ett meddelande) ansvarar endast upphovsmannen. Europeiska kommissionen tar inget ansvar för hur dessa uppgifter kan komma att användas.