Jobbtips hos oss på Grönegatan

1 april, 2011

0


Bli engagemangsguide!

Projektet EG Malmö drivs av MIP, Malmö Ideella föreningars Paraplyorganisation, med stöd från Ungdomsstyrelsen. Projektiden är till och med december 2011. Syftet med projektet är att verka för att föreningslösa ungdomar går med i en förening, målgrupp är 16-25 år och speciellt fokus kommer att ligga på unga kvinnors engagemang. Ett av delmålen är också att föreningar ska skapa en anpassad prova på verksamhet.

Engagemangsguidens huvudsakliga arbetsuppgifter är att erbjuda föreningslös ungdom vägar till föreningslivet. Detta kommer att ske genom besök i IVIK- klasser, andra platser där föreningslös ungdom finns samt att arrangera föreningsmässor på gymnasieskolor i Malmö och Malmö högskola. Engagemangsguiden ansvarar också för att koordinera föreningarnas samarbete sinsemellan respektive med skolor i Malmö samt att organisera och få en ”prova på förening” på plats. Detta innebär att du som Engagemangsguide kommer att samarbete med många olika aktörer både inom ideell och offentlig verksamhet. MIP driver flera projekt som kommer att samarbeta med EG Malmö på olika sätt.

MIP söker dig som:
– är glad och positiv och kan motivera och entusiasmera andra ungdomars engagemang
– har en bred kunskap om ledarskap inom ideella föreningar och kunskap om Malmös föreningsliv
– är eller varit engagerad och/eller anställd inom en förening tidigare
– är bekväm med att hålla föredrag inför publik
– är självgående och strukturerad
– är van vid att samverka med olika aktörer och tycka om att arbeta i team

Om du har kunskap om kommunikation är det meriterande.

MIP ställer inga krav på en formell utbildning utan värdesätter personlig lämplighet. Då målgruppen är unga människor söker vi en Engagemangsguide som själv är ung.

Omfattningen är heltid med tillträde snarast till 31 december. Arbetstid kommer även vara förlagd till kvällar och helger.

Sista ansökningsdag är 11 april. Maila din ansökan, innehållande meritförteckning och personligt brev, till info@mip.org.se och märk den Engagemangsguide. Rekrytering kommer att ske löpande.

För mer information kontakta;
Linda Attin, konsulent MIP, på linda.attin@mip.org.se eller 0707-49 39 21