Gör något kul – Bli bokmentor!

18 oktober, 2010

0


Vi stöttar ett spännande projekt som heter ”Nätverk för framtida Malmö – en skola på riktigt” på Videdalsskolan i  Husie som kopplar i hop skolans sjätteklassare med det omgivande samhället. Tanken är att alla elever ska få ett kontaktnät utanför skolan och på så vis få ökat självförtroende och en känsla för vad utbildningen kan leda till. Bland annat kommer eleverna få företagsmentorer och en möjlighet att ansöka om mikrolån för att starta egna projekt.

I första steg  på den här resan är att få eleverna att använda och utveckla sitt språk genom att läsa böcker tillsammans med bokmentorer – och där kan du också göra en insats! Vi behöver fler volontärer som kan bli bokmentorer – allt som allt rör det sig om fem träffar med elever under det närmaste året. Du behöver inte ha någon speciell bakgrund, alla som tycker om att läsa och prata med ungdomar är välkomna att höra av sig – ring till Alba Lira-Morel på 0734 431085 eller maila till oss så förmedlar vi kontakten.

Läs mer här om hur det går till att vara bokmentor.